Kleur en nog eens kleur; dat biedt de gerbera u! De basiskleuren van de gerbera zijn wit, rood, geel, roze, paars, oranje en groen. De bloem is er ook tweekleurig, meerkleurig en in diverse afgeleide kleuren van de basiskleuren. Het prachtige hart van deze bloem kan zwart of groen zijn. Kortom; volop keuze in kleur. De vorm is ronduit vrolijk. Is het u wel eens opgevallen dat als een kind een bloem tekent, dit in de vorm van de gerbera is?
Verzorgingstips
- Snijd een stukje van de bloemsteel af met een scherp mes.
- Gebruik een schone (glazen) vaas en vul deze met ± 7 cm water. Gebruik voor een gemengd boeket snijbloemenvoedsel.
- Zorg voor de juiste omgevingstemperatuur (maximaal 20°C).
- Zet gerbera’s niet op de tocht, in de volle zon, bij de kachel of naast de fruitschaal.
Zo maakt u een gerberaboeket
Met de gerbera kunt u zeer stijlvolle, vrolijke boeketten maken. Een robuuste uitstraling creëert u door een stoere schaal te nemen en daarin de gerbera te combineren met fritillaria meleagris, asparagus, sering en roos. U kan ook een prachtig boeket in een glazen vaas stylen. Combineer de gerbera, de freesia, de chrysant en de chaenomeles japonica. Een gebonden boeket kan je samenstellen uit gerbera’s, mimosa en tulpen. Mooi in al zijn eenvoud!
Symboliek van de gerbera
De gerbera heeft officieel geen symbolische betekenis, maar met haar kleurrijke en zonnige uitstraling staat de bloem voor vrolijk en gezellig. Haar aanwezigheid betekent "Door jou wordt alles mooier!".
bron: www.mooiwatbloemendoen.nl